01:00 19 Қазан 2019
Тікелей эфир
  • USD389.98
  • EUR434.01
  • RUB6.10
Кокос

Ғалымдар ең қауіпті азық-түлікті анықтады

© Sputnik / Сергей Пятаков
Қоғам
Қысқа сілтеме алу
2608 0 0

Оны азық-түлік ретінде, сондай-ақ косметиканың құрамында да пайдаланады

АСТАНА, 25 тамыз— Sputnik. Кокос майы ең қауіпті азық-түлік ретінде танылды, деп хабарлайды РИА Новости Фрайбург университетінің онкологиялық аурулардың алдын алу мен эпидемиология институтының зерттеуіне сілтеме жасай отырып. 

Кокос майы қазірде тамаққа да, косметиканың құрамында да пайдаланылып жүр. Бірақ зерттеушілердің айтуынша, бұл май ең нашар өнімдердің қатарында. Бұл кокос майы құрамының 80 пайыздан астамы қою майдан тұруымен байланысты. Ол шошқа майынан екі есе, ал сиыр майынан 60 пайыз көп. 

Ғалымдардың айтуынша, кокос майы "жаман холестериннің" мөлшерін арттырады, салдарынан адам жүрек-қан тамырлары ауруларына шалдығуы мүмкін.

 

 

Тақырып бойынша

Ғалымдар өлім алдында адамның қандай күйде болатынын анықтады
Ғалымдар қандай тамақтың бала көтеруге кедергі болатынын анықтады
Ақылды және ұзақ өмір сүретін адамдар қай айда дүниеге келетіні анықталды
Ғалымдар ер адамдардың әйелдерден ақылдырақ екенін дәлелдеді
Әлемде ең жылдам жойылып бара жатқан ұлт анықталды
Ғалымдар айнаға қараудың денсаулыққа неге пайдалы екенін айтып берді
Бұлтты ауа райының адамға қандай қаупі бары анықталды
Ғалымдар қандай ыдыстың рак тудыратынын анықтады
Орамжапырақтың ешкім күтпеген пайдасы анықталды
Кілт сөздер:
кокос майы, денсаулық, азық-түлік, зерттеу, ғалымдар
Загрузка...

Басты тақырып