20:42 20 Қазан 2019
Тікелей эфир
  • USD389.98
  • EUR434.01
  • RUB6.10
Кәрілік

Ғалымдар қартаюды баяулататын өнімдерді атады

CC0 / Sabine van Erp
Әлемде
Қысқа сілтеме алу
191010

Шоколад, шай, кофе және шараптың құрамындағы гидрохинондар мырышпен бірге қартаюды баяулатады

АСТАНА, 4 қараша – Sputnik. Эрланген-Нюрнберг университетінің (Германия) ғалымдары шоколад, шай, кофе және шараптың құрамында болатын гидрохинондар мырышпен бірге қартаюды баяулатып, қышқылдандыру процесін тежейтінін анықтады. 

Ғалымдардың зерттеуі Phys.org порталында жарияланған.

Мамандар мырыштың гидрохинон топтарын белсенді етіп, дененің биомолекулаларын зақымдайтын супероксидтен табиғи қорғаныс түзетінін анықтады. 

Супероксидті тек гидрохинон ғана бұза алады. Мырыш пен гидрохинон біріккенде түзілетін заттар адам ағзасын қышқылданудан болатын деградация процесінен қорғап, антиоксидантты әсер көрсетеді. Осылайша, супероксид қышқылдану стресінің алдын алуға көмектеседі. 

Қартаюды баяулататын гидрохинон шоколад, шай, кофе және шараптың құрамында кездеседі. 

Бұған дейін диетологтар Жерорта теңізі диетасы мен балық пен теңіз өнімдерінен жасалған тағамдар қарт адамдардың денсаулығына пайдалы екенін анықтаған еді. Олардың пайымынша, теңіз өнімдерінің құрамында пайдалы май қышқылдары көп.

 

Тақырып бойынша

Ғалымдар қартаюды баяулатудың ең оңай жолын анықтады
Ғалымдар шұжық пен сосискадан қатерлі ісік пайда болатынын анықтады
Ғалымдар ұйықтап жатқанда артық майды кетіретін тағам түрін анықтады
Айдан белгісіз сигналдар жетті: ғалымдар өзге ғаламдықтардың басқыншылығынан қорқып отыр
Ғалымдар көздің көрмей қалуынан сақтайтын тағам түрлерін атады
Ғалымдар қыстың өлімге әкелетін қаупі туралы айтты
Ғалымдар қатерлі ісікті сумен анықтаудың жолын тапты
Ғалымдар сыраның ешкім күтпеген пайдасын анықтады
Ғалымдар қанша адамның түрін есте сақтауға болатынын анықтады
Кілт сөздер:
зерттеу, шай, шоколад, кофе, ғалымдар
Загрузка...

Басты тақырып